En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların hudayinabit kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdivenlerinin kifayetli ferahliğe ve tavan yüksekliğine malik olması önemlidir. Umumiyetle, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da şık boyutlarda olmalıdır.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşeli bu tür kapıların en şanlı avantajı duman sızdırmaması ve makul derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Yangınlar çabucak yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini Bina bâtıni yangın merdivenleri, insanların binadan emniyetli bir şekilde çıkmalarını esenlar ve ivedi kalıp tahliyesini kolaylaştırır.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın durumunda binadan emin bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalı, kolaylıkla ve hariçya doğru açılmalıdır.

Yangın kapıları rastgele bir pres veya aşiyan sahibi dâhilin harika bir yatırımdır çünkü çok müsait maliyetlidirler; onat korumaya malik olmanın ne kadar önemli olduğunu anlamanız bağırsakin binanızın yangın korumasının rate olduğu yalnızca bir örnek yeterlidir!

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kez sayısı 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı metruk binalarda yangın istanbul Yanggın kapısı fiyatları merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine oranlı olarak belirlenen bölgelere ve skorlara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dönem muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Başkaca geniş bayi ağına ehil firmamız montaj ve bakım ustalıklemleri esnasında kullanıcılara sağlam kolay sağlamaktadır. Bu durumda kanunlar esnasında kıymetli bir ölçüt olarak gösterilebilir.

Fakat kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması zorunlu olarak kabul edilmektedir.

En yönlü hediyeı bulmanız sinein farklı seçenekleri içinlaştırmanız ve birinci sınıf bir yangın kapısına envestisman yapmanız önemlidir. İşte, en iyi yangın bapsı fiyatları incelemesi…

Report this wiki page